duminică, 7 aprilie 2013

Crezul unei generaţii!


Generaţia de sacrificiu... Câţi ştim de ea? Această generaţie a marilor intelectuali români, în frunte cu Mircea Eliade, Emil Cioran, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu, Gh. Brătianu, Constantin Noica, Lucian Blaga, Petre Țuțea,  Radu Gyr şi mulţi, tare mulți... alţii, care pur şi simplu au fost exterminaţi de secera roşie a bolşevismului! Pentru ce? 
Pentru crezul lor! Un crez naţional-creştin, etichetat de epigonii vremii ca fascism!
Numai prostii ne bagă în cap...

Chinul acestei generaţii, foametea din închisoare, frigul ucigaş, moartea ce era nelipsită au fost plânse în poeziile marelui nostru poet Radu Gyr! Probabil mulţi nici n-au auzit de acesta... TRAGIC! Dar nu este vina sa!
Totuşi..., cine este de fapt Radu Gyr?
Este poetul Închisorilor Comuniste şi al Eroismului Legionar, un mare om şi un mare caracter, ce şi-a petrecut majoritatea vieţii întemniţat şi legat în lanţuri grele, dar cu toate acestea, a iertat!
Pentru ce a fost întemniţat?

Pentru crezul său creştin!
Radu Gyr rămâne poetul condamnat la moarte, pentru o poezie, care NU a murit, omul ce a reuşit Să-L coboare pe Iisus în celulă! Acest izvor de bunătate şi blândeţe, ce se poate citi pe faţa sa, a fost martirizat în una dintre cele mai negre guri ale iadului... Aiudul!
Dar, cu toate acestea, mulţi aseamănă "credinţa legionară" cu antisemitismul. Total GREŞIT! Să nu uităm că în timpul Guvernării Legionare evreii au avut propriul lor teatru... iar într-o Europa totalitară a fost un caz unic. La acea vreme, Radu Gyr era directorul teatrelor! Să nu uităm că în temniţă un mare evreu a fost salvat, de Valeriu Gafencu! Să nu uităm că un alt mare evreu, s-a convertit la creştinism după ieşirea sa dim temniţă, intrând în monahism! Acestea sunt doveziile antisemitismului acestor mari valori ale neamului?

Oricum...
Bolşevicii vremii noastre continuă ateizarea şi satanizarea omenirii! Tot ce este legat de patriotism şi creştinism este asemănat cu fascismul sau nazismul! De ce? De ce nu suntem lăsaţi odată-n pace? De ce nu suntem lăsaţi să ne cinstim sfinţii aşa cum se cuvine? Adică... "Din temniţe spre sinaxare!" Sunt prea multe semne că aceşti sfinţi trebuiesc CANONIZAŢI!!
Doresc să închei cu vorbele domnului Atanasie Berzescu: „În Aiud, Radu Gyr a adus pe Iisus în celulă. L-a coborât de pe Cruce și L-a adus alături de noi pe rogojina cu libărci spre îndumnezeirea omului. El era patriarhul și îmbarbătarea deținuților din Aiud. Prin el frumosul și spiritul au continuat să lumineze în beznele adânci”
                                                                                                                    
                                                                                                                                          R.M



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu