luni, 29 aprilie 2013

Ceva dulce...

Dacă am tot postat diverse lucruri pe blog, m-am gândit eu... să postez și o rețetă culinara, acesta fiind rețeta ,,Salamului de biscuiți,,.
Salamul de biscuiți este o rețetă ieftină, ușoară, gustoasă. Se poate face și în variantă de post și poate provoca dependență. Îi puteți adăuga nuci, stafide, rahat, nucă de cocos sau diferite fructe confiate și veți obține un desert ideal.
Timp de preparare: sub 30 de minute.


INGREDIENTE :as
  • 500 gr. biscuiți
  • 200 ml. lapte dulce
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. rahat sau stafide
  • 100 gr zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • o esență de rom
  • nucă de cocos
MOD  DE  PREPARARE : 

În primul rând, rupem biscuiții în bucăți mai mici și mai mari, aproximativ de mărimea unui timbru. Punem laptele la fiert, la foc mic și adăugam untul. Când untul s-a topit, adaugăm zahărul, cacaoa, stafidele și omogenizăm foarte bine totul. Oprim focul, adaugăm esența de rom și lăsăm amestecul să se răceasca pentru 5 minute. Adaugăm amestecul de zahar, lapte și cacao peste biscuiții rupți și amestecăm foarte bine totul. Lăsăm compoziția aprox. 10 minute, cât biscuiții să absoarbă lichidul și formăm salamul de biscuiți.
Punem o folie de plastic pe blatul de lucru, presărăm nuca de cocos pe folie și punem deasupra jumătate din cantitatea de biscuiți. Dăm salamului forma unui baton și-l învelim în folia de plastic. Rulăm salamul ținând de ambele capete ale foliei, astfel încât să obținem forma de salam. Dăm salamul de biscuiți la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, de preferat peste noapte, porționăm și servim cu mullllta poftă.
Poftă bună !
Eiii... bine, aceasta este rețeta, sper să vă placă si să o încercați. Încă o dată: ,,Poftă Bună!”
                                                                                                                                       Claudia 

Un comentariu:

  1. VĂ ROG: SCRIEȚI ROMÂNEȘTE, SAU UNUL DINTRE VOI ASUMAȚI-VĂ RESCRIEREA TEXTELEOR! Nu se poate să pierd, cu diacriticele, mai mult timp decât consumați voi pentru a vă scrie compunerile!

    RăspundețiȘtergere