miercuri, 19 decembrie 2012

Mândria de-a fi român!!!




  Mândria de-a fi român începe cu recunoașterea faptelor vitejești săvârșite de înaintașii noștri. 

  De veacuri, acest sfânt pământ a dat eroi adevărați, care au rămas ca modele până în zilele noastre, iar numele lor vor fi purtate de valurile vieții atâta timp cât români există-n lume.

  Acest sacrificiu începe cu Burebista, făuritorul Daciei, acesta unind toate triburile dacice cu ajutorul preotului Decenu, sfătuitorul său. Se spune despre armata sa că era una enormă, iar teritoriul Daciei se întindea până la Dunărea Mijlocie, dar, cum trădarea este la ea acasă pe-aceste dragi meleaguri, acesta a fost ucis de oamenii săi. Această cruce a fost, și în continuare este purtată de urmașii săi. Decebal, Gelu Romanu', Ioan Vodă cel Cumplit, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazu sunt doar câțiva din cei care au murit pentr a duce idealul românesc mai departe.

  Aici TREBUIE!!! amintită dovadă de dragoste a credinței și a idealului ortodox de care a dat dovadă Constantin Brâncoveanu, care nu doar el " a plătit cu capul", ci și cei patru fii ai săi, iar osemintele pământești le-au fost aruncate în Bosfor, de aceea Brâncoveanu rămâne drept unul dintre Sfinții Neamului Românesc!!!

 Un alt gest al unui alt mare român îl reprezintă Ioan Vodă cel Cumplit, un personaj mai puțin cunoscut de alții, dar la fel de măreț în dragostea lui de țară, și de oamenii care au luptat alături de el și i-au fost fideli până la capăt. Acesta s-a predat sultanului, știind că va urma să suporte consecințele, cu condiția că oamenii săi să fie cruțați. Tot la acest mare personaj trebuie amintită povestea tunului. În vremea aceea un tun era tras de șapte oamni, ian Ion Vodă a luat singur tunul și "l-a tras la deal" pentru a nu cădea în mâna dușmanului păgân.

  Această țara a fost binecuvântată de către Dumnezeu cu milioane de eroi, care s-au jertfit la Independență, în Cele Două Rozboaie Mondiale și în toate răscoalele și revoltele țăranilor. Sentimentul de naționalism ia amploare în sec al XVII-lea, mai exact în anul 1784, când, în satul Curechiu, la 1 noiembrie izbucnește "Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan", răscoală ce s-a încheiat aproape două luni mai târziu, când, când cei trei au fost capturați. Cloșca s-a spânzurat, iar Horea și Crișan au suferit "tragerea pe roată".

  Numeroși eroi s-au arătat și la 1848, între care trebuie să-l amintim pe Avram Iancu, care și-a dobândit renumele de "Crăişorul Munților" în luptele din Munții Apuseni, purtate împotriva revoluționarilor maghiari, aceste lupte nefiind în zadar, deoarece la 13 august 1849 aceștia capitulează la Siria.

  Al. Ioan Cuza, Întâiul domn al României, îl amintim pentru înfăptuirea Unirii de la 1859, consecință a Revoluției Pașoptiste. Cuza s-a confruntat cu numeroare probleme interne, făcându-le față cu brio, până la 11 februarie 1866, când "Monstroasa Coaliție" îl alungă de pe tron, acesta fiind nevoit să abdice.

 Ce român nu a auzit de Mihai Eminescu??

 Cu toți am auzit de "poetul tuturor românilor", dar mica problemă este că noi îl știm doar drept cel mai mare poet român, uitând sau neștiind contribuțiile sale politice sau jurnalistice

  Pe lista Marilor Români, s-au înscris și doi monarhi, niciunul dintre ei nu avea sânge românesc, totuși, au îndeplinit "Visele Poporului Român", Carol I dobândind independența țării noastre, iar Ferdinand I, împlinind idealul milenar ai României Mari.

  Ion I. C. Brătianu sau, Ionel I.C. Brătianu, prim ministru al României în perioada Primului Război Mondial, președinte al Partidului Național Liberal și membru de onoare al Academiei Române, titlu dobândit în anul 1923. Acesta a fost conducătorul delegației române la Conferința de Pace de la Versailles. Abilității sale diplomatice i se datorează convingerea Antantei cu privire la revendicările teritoriale ale Regatului Român.

  Se aud zvonuri cum că se dorește o bancnotă cu o personalitate feminină. Nu prea le cunoaștem pe Marile Românce, dar dacă-ar fi să aleg eu, aș alege-o pe Regină Maria, care nu a avut sânge românesc în vene, dar s-a doevdit o adevărată româncă și o mare patrioată.

  Ultimul de pe scurtă lista aleasă de mine ar fi Mareșalul Ion Antonescu. Nu-mi puteam permite să-l omit pe Conducătorul Suprem al trupelor române din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, un mare patriot și un erou național, care a fost "lucrat" și calomniat, dar ADEVĂRUL începe să iasă la iveală..

  În încheiere, doresc să mărturisesc că NU AM CERUT SĂ FIU ROMÂN, AM AVUT DOAR NOROCUL DE A FI!!! 

 și poate... cine știe? vor mai urmă postări cu completări ale listei cu Mari Români!
                                                                                                                              Răzvy

3 comentarii:

  1. Ana Ipătescu, Ecaterina Teodoroiu, Martha Bibescu, Ana Aslan şi multe, multe altele care acum nu-mi vin mie în minte! Le cer iertare şi promit revenire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana Ipătescu, Eroina Revoluției Pașoptiste, a participat în fruntea mulmii prorevolutionare bucureștene la eliberarea guvernului .
    Ecaterina Teodorescu, o mare patrioata!!! Căzută în august 1917, în Bătălia de la Mărășești din timpul Primului Război Mondial, aici armată română stricând planul Germaniei de cucerire a Rusiei, deoarece dacă frontul Focșani-Galați ar fi căzut armatele Puterilor Centrale ar fi atacat Moscova din două părți, deoarece frontul de la Tannenberg și Lacurile Mazuriene tindea să cadă, în aceste glorioase bătălii de la Mărăști, Mărășești, Oituz... Armată Română câștiga respectul Germaniei .
    P.S aceste bătălii ne-au "dat" trei dintre cei patru mareșali, nu puteam să nu amintesc de Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Ion Antonescu, contribuția sa în Primul Război Mondial este uitată, sau mai bine zis eclipsată de cea din Cel de-al Doilea Război Mondial, dar doresc să amintim de el și în Primul Război, deoarece Planul de trecere a Carpaților a fost conceput de acesta.
    Martha Bibescu, romancieră, poetă, om poliic, distinsă prin întreagă ei operă ca "o prezentă de mare noblețe".
    Ana Aslan, românca ce a învins bătrânețea, este cel mai "curtat" doctor de marile personalități ale vremii. Ghandi, Kennedy, Dietrich, Salvador Dali, Charlie Chaplin fiind doar câțiva.
    Irina Buruiană, prima femeie pilot din lume.
    Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer din lume.
    Sarmina Bilascu, prima româncă avocat din Europa.
    Maria Tănase, o inegalabilă interpretă de muzică populară, în anul 1957 fiind distinsă cu "Titlul Suprem", Artistul emit.
    Nadia Comaneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică, fiind câștigatoare a 5 medalii de aur.
    Stela Popescu, a realizat cupluri celebre cu Ștefan Bănică senior și Alexandru Arșinel, doamna Teatrului Românesc a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori peste jumătate de secol.
    P.S Avem "material" pe care nu-l promovăm și în rândul Marilor Romance. PĂCAT!!! sau mai bine spus RUSINEEE!! Nu înțeleg de ce nu ne promavam valorile!!!
    Acest proces de deznaționalizare dă roade, acum modelele copiilor sunt tot felul de... pițipoance! Scuzați expresia, dar acesta este adevărul! Nu mai este loc de diplomație!
    P.P.S Am ales-o pe Regina Maria deoarece ea a avut un cuvant important in dilema alianței din care va face parte România. Frumusețea sa era dublată de inteligență! NU TREBUIE SĂ UITĂM!!! contribuția Reginei Maria la Conferința de Pace de la Versailles, aceasta reamintind Antantei enormul sacrificiu al Armatei Române!! Serviciul Reginei a fost criucial, dar puțin înțeles de români...

    RăspundețiȘtergere