joi, 23 mai 2013

Juniorii la Zilele Liceului "Andrei Mureşanu"



Într-o societate tot mai afundată în "negriciune", pun următoarea întrebare: "Cine este Sfântul Andrei?", o întrebare ce ridică multe semne de întrebare. Sfântul Apostol Andrei este "cel dintâi chemat" pentru a deveni "pescar de oameni", alături de fratele său Simon, cunoscut ca Sfântul Apostol Petru. De asemenea, Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul patriei noastre, alături de Andrei Mureşanu, este părintele spiritual al liceului nostru.
După "Balul Bobocilor" care ne-a lăsat un sentiment plăcut, a urmat "Ziua Liceului"(30 noiembrie). Fiind "boboci", nu am ştiut "cu ce se mănâncă", aflasem doar că "vor fi ceva activităţi", la care vor participa elevii.
Spectacolul a fost unul de excepţie, fapt pentru care pot spune: "Mureşenii au talent!", lăsând modestia, suntem un liceu plin de artişti! Actori, cântăreţi şi dansatori, este plin liceul de ei!
Paradoxal, la acest spectacol, am avut şi "participanţii noştri", pe această cale o felicit pe Bianca pentru prestaţia sa impecabilă, individuală şi în grupul vocal, dar şi pentru faptul că a fost prima care "ne-a reprezentat" clasa pe scenă!

Dar contribuţia clasei noastre nu a fost doar în spectacol. Elevii clasei a IX-F, aşa bobocei cum erau, au participat şi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice! Cele două Mădăline (Tic-Tac şi Flash), alături de Andreea şi Bianca, au prezentat două interesante comunicări privind imaginea Sfântului Apostol Andrei în iconografie şi pictură. Dar... nu doar fetele au participat la importantul eveniment, ci şi băieţii clasei au fost reprezentaţi de Raul şi de subsemnatul.
La această "Sesiune de Comunicări", probabil, cu toţii am debutat cu o mică reticenţă explicabilă
prin lipsa de experienţă..., prin teama că vom greşi în faţa profesorilor şi a colegilor din clasele mai mari..., pentru ca, în finele Sesiunii, totul să iasă perfect!
Ce pot spune despre Sesiune? A fost o experienţă grozavă, care ne va ajuta pe viitor şi a fost un "nou" prilej de-a ne integra, mai uşor, în colectivul liceului!

R.M

Un comentariu: